Vinterblues

Når det er kaldt ute og vinterdepresjonen begynner å melde seg, kan det være fint å lytte til musikk tar brodden av melankolien. Det er tross alt derfor vi lytter til musikk, og særlig bluesen er kjent for trøste oss når vi kjenner på «the blues». Under årets kjølige måneder kan det være fint å få på seg sko, boblejakke, lue og skjerf, og komme seg ut døren for å få farge i kinnene. Da er det ekstra fint med litt herlig bluesmusikk på ørene.

La oss se på noen passende blueslåter som kan være fine å ha i spillelisten når du rusler gatelangs eller i skogen for å få bukt med vinterdepresjonen. Husk å ha nok batteri på telefonen, et deksel til din iPhone 7 og gode hodetelefoner!

Cold Winter Day

Selv om «Statesboro Blues» er Blind Willie McTells mest kjente låt, samt den som har blitt covret mest av andre artister, er «Cold Winter Day» langt mer passende for nettopp en kald vinterdag. McTell har mange gode låter i arsenalet, men ingen som passer bedre for å ta brodden av vinterblues enn denne. Det er dessuten lett å se for seg at det var derfor den ble skrevet.

Nine Below Zero

Dette er en klassiker fra Sonny Boy Williamson, som likte denne sangen så godt at han spilte den inn to ganger. Først i 1951, og så igjen ti år senere. Frasen «Nine below zero» skulle bli godt brukt innen bluesens verden, og det finnes til og med et britisk bluesband oppkalt etter denne udødelige låten.

Cold Weather Blues

Muddy Waters trenger ingen introduksjon for blueselskere, og kanskje gjør ikke perlen «Cold Weather Blues» det heller. Dette er en av de dypeste, mørkeste og mest intime låtene Muddy Waters noensinne skrev, og prikken over i-en er at en purung Buddy Guy bidro med sitt akustiske gitarspill på låten.

St. Paul Wintertime Blues

Dette er en låt fra Cash Box Kings, som er kjent for å spesialisere seg på både deltablues fra 1920- og 30-tallet, så vel som 40- og 50-tallets Chicago-blues. Denne gruppen sitter langt ifra fast i noen bestemt bluesmusikalsk bås sånn sett, og som du vil kunne høre i låten liker de heller ikke å sitte fast i St. Paul.

Pinegum

I denne låten gir Paul Reddick & The Sidemen oss et litt lystigere syn på vinteren, dog bare litt. Ordene i «Pinegum» er litt gåtefulle, og det kan høres ut som Pauls nattlige spasertur i den vinterkledde skogen etter hvert begynner å bli litt merkelig. Sjekk ut låten og døm selv. Å skulle opprette spillelister er i dag enklere enn noensinne, nå som så mye musikk er tilgjengelig for de som abonnerer på en strømmetjeneste.

Vinterblues
Scroll to top
zakra