Chicago Blues Festival

Det kommer vel neppe som et sjokk på noen at en av verdens største bluesfestivaler finner sted i Chicago i Illinois. Festivalen holdes årlig, tre dager i juni. Tradisjonelt sett har Chicago Blues Festival blitt holdt ved Petrillo Music Shell i Grand Park, men i 2017 ble den flyttet til Millenium Park. Som enhver bluesfantast vet er Chicago et arnested for sjangeren, ettersom flere artister fra Mississippi-deltaet og andre steder kom hit for å søke lykken som bluesartister.

Festivalen ble for første gang holdt i 1984, året etter Muddy Waters’ bortgang. Han er for øvrig kjent som Chicago-bluesens far. Hvert år er det et nytt tema som står i fokus, og ofte er det snakk om å hylle store bluesnavn som nylig har gått bort. I 2015 var temaet hundreårsjubileum for fødslene til henholdsvis Willie Dixon og Muddy Waters, selv om sistnevnte ble født i 1913.

På festivalen spilles selvfølgelig hovedsakelig tradisjonell Chicago-blues, men dersom du skulle være til stede der bør du ikke bli overrasket om det i blant dukker opp band som spiller soul, jazz blues og blues-rock. Chicago Blues Festival har med tiden begynt å åpne for undersjangre av den tradisjonelle bluesen, takket være etterspørsel fra publikum.

Selv om vi i Norge absolutt har gode bluesfestivaler å skilte med, er det ikke helt det samme som denne festivalen i en av bluesens hjembyer.

Arrangementet er helt gratis, hvilket gjør at det aldri mangler på tusenvis av oppmøtende. Faktisk regnes Chicago Blues Festival for å være den største gratiskonserten av sitt slag, og er an av byens hovedattraksjoner. Den er også den største musikkfestivalen i Chicago, og dette sier ikke så rent lite. Her kan du oppleve legendariske Grammy-vinnende bluesartister live, så vel som talentfulle nykommere.

Det er også mulig å få tilgang til artistene, og dermed få signert CD-er, T-skjorter eller hva det måtte være. Festivalen tilbyr også jam sessions, der det er mulig å få spille sammen med de store artistene. Besøkende har rapportert tilbake at mange av de store bluesgitaristene er flinke til å inkludere barn og unge i disse jammingene, og at Chicago Blues Festival således er passende å ta med seg familien sin på. Festivalen er absolutt verdt bryet skulle de befinne deg i Chicago i juni.

Chicago Blues Festival
Scroll to top
zakra