Notodden Blues Festival

Bluesfestivalen på Notodden er et must for norske blueselskere, og er for øvrig en av de største bluesfestivalene i Nord-Europa. Her opptrer internasjonale bluesstjerner så vel som norske legender og nykommere. Festivalen har blitt holdt siden 1988, og har til og med blitt kåret til verdens beste bluesfestival (2010). Som et bevis på det mottok de Keeping The Blues Alive Award fra Blues Foundation, som er en amerikansk bluesorganisasjon.

Notodden er de spesielt opptatt av utviklingen av blues innenfor Skandinavia, og derfor gir de ut en egen bluespris til aktører som på en eller annen måte har gjort en innsats for den skandinaviske bluesscenen. Vinnerne av NBFs bluespris mottar derfor en premie på 20 000 kroner pluss en statuett.

Little Steven’s Blues School

Steven van Zandt, som takket være suksessen med Lilyhammer etter hvert har blitt en Norgesvenn, har gjort sitt for å sette festivalen på kartet. Han har i samarbeid med festivalen startet Little Steven’s Blues School, som lar unge talenter få dyrket de musikalske evnene sine. Her finnes det to ulike band camps: en for de mellom 13 og 18 år, og en for de mellom 19 og 26. Kurset skal hjelpe de unge med å få jobbet mot en musikalsk karrière.

Little Steven’s Blues School er en videreutvikling av et bluesseminar som Notodden Blues Festival har holdt siden 1989. Siden den gang har flere store navn kunnet takke seminaret for deres suksess, som for eksempel Amund Maarud, Vegard Tveitan, Kid Andersen og Odd Nordstoga. Tilhører du selv den rette målgruppen, er det ingenting å veien for å melde seg på. På de to kursene er det plass til henholdsvis 40 og 30 deltakere.

Notodden Blues Festival
Scroll to top
zakra