Blues fra New Orleans

New Orleans blues er en undersjanger av blues, som oppstod i en by som egentlig er mest kjent for sin jazzscene. Bluesen her kjennetegnes av piano og horn, i tillegg til karibiske rytmer og tradisjonell jazz, som også blir kalt Dixieland music. New Orleans-scenen har dog også produsert noen av de beste bluesgitaristene.

Er du ute etter å ta til deg det beste av det bluessjangeren med dens mange varianter har å by på, bør New Orleans-bluesen være på listen. Denne undersjangeren har kanskje ikke fått like stort fotfeste i Norge som i sitt hjemland, men en del navn er verdt å sjekke ut hvis du vil introdusere deg selv for stilarten.

Guitar Slim, Professor Longhair, Snooks Eaglin og Katie Webster er alle legender det er verdt å få med seg. Kanskje har bluesen fra Louisiana-byen havnet litt i skyggen av jazzen som kommer derfra, men det å høre på denne undersjangeren for første gang kan fort føre til du at blir oppslukt av det egne lille musikkuniverset fra New Orleans. Det rolige tempoet blandet med kompliserte rytmer, og tidvis også gospel-inspirert synging, er en favoritt blant mange.

Blues fra New Orleans
Scroll to top
zakra