Norsk Blues Union

Vi har et rikt bluesmiljø i Norge, til tross for at vi befinner oss langt unna sjangerens hjemsted. Vi elsker sjangeren, og deltar ivrig på festivalene rundt om i landet, og også i utlandet. At miljøet har vokst seg såpass stort her i landet, kan vi takke sjangerorganisasjoner som Norsk Blues Union for. Mange av landet bluesklubber er nå tilsluttet Norsk Bluesunion. Unionen har som mål at folk skal få øynene oppe for bluesmiljøet i Norge.

BluesNews

Medlemmer av norske bluesklubber som tilhører Norsk Blues Union mottar magasinet BluesNews fem ganger årlig. Dette bladet er ved hver utgivelse spekket med nyttig informasjon om hva som for tiden foregår innen bluesverdenen, og hvor arrangementer det er verdt å få med seg finner sted.

Gjennom faglig virksomhet, festivaler og konserter forsøker NBU å øke folks kjennskap til bluesen og dens undersjangrer. I et land hvor bluesen og dens opphav betegner et miljø langt borte fra vår egen boble her i Norge, er ikke blues akkurat noe vi får inn med morsmelken. Likevel lærer mange av oss å sette pris på sjangrer som blues fordi vi eksponeres for det senere i livet, noe vi kan takke ildsjeler i det norske bluesmiljøet for.

Norsk Blues Union
Scroll to top
zakra