Muddy Waters

Vi kan ikke snakke om blues uten å nevne McKinley Morganfield, eller Muddy Waters som han er bedre kjent som. Denne mannen var en av de største innen sjangeren, og han er en av de vi kan takke utviklingen av Chicago-bluesen for. Artistnavnet hans kom av at han som liten likte å leke i sølepytter. Opprinnelig kom han fra Mississippi, som så mange andre store bluesmusikere, men valgte å dra nordover til Chicago for å søke lykken som musiker.

Dersom du av en eller annen grunn ikke har satt deg inn i Muddy Waters enda, er det ikke for sent å begynne nå. Sjekk ut låter som «I Can’t Be Satisfied», «I Just Want to Make Love to You», «Hoochie Coochie Man», «I Feel Like Going Home» og selvfølgelig «Rollin’ Stone».

Muddy Waters’ musikk i filmer

Visste du at den anerkjente filmregissøren Martin Scorsese er stor fan av Muddy Waters? I flere av filmene hans finner vi gode Waters-låter, som for eksempel «Goodfellas», «The Color of Money», «Shine a Light» og «Casino». Mange som er utenforstående når det kommer til blues har sett disse filmene, og ubevisst fått en dose av Muddy Waters i seg. Når de senere som nyfrelste bluesfans blir introdusert for Muddy Waters for det de tror er første gang, får de gjerne en aha-opplevelse og innser at musikken hans slett ikke var ukjente for dem likevel.

Inspirerte AC/DC

Det er en kjent sak at Angus Young fra selveste AC/DC var stor Muddy Waters-fan, og frasen «You shook me all night long» fra låten med samme navn, kommer fra Waters’ «You shook me», som for øvrig Led Zeppeling gjorde en coverversjon av på deres debutplate.

Muddy Waters
Scroll to top
zakra