Litt om amerikanske musikksjangrer

Det er veldig mange musikksjangrer som stammer fra USA, og her skal vi gå gjennom et knippe av dem. Du har nok hørt om de fleste fra før, men kanskje du ikke var klar over hvor de kom ifra? Nå har du i alle fall noe å snakke om neste gang du er på middagsselskap med venner, og noen setter på denne musikken.

Men først og fremst ønsker vi å nevne at det er viktig å ha riktig utstyr når du hører på musikk, og det gjelder også når du hører musikk på mobilen. Er det noe du mangler, kan du for eksempel kjøpe reservedeler fra teknikkdeler.no om du trenger det.

Blues

Flere og flere nordmenn har med tiden fått opp øynene for blues, denne emosjonelle musikksjangeren som hører kalde høstkvelder til. Men selv om blues er bra på plate, er dette en musikksjanger som virkelig skinner når du hører den live. Med fantastiske musikere og en drink i hånda, blir aldri blues det samme etter at du har hørt det live i USA.

Hiphop

Hiphop og rap er så amerikansk som man får det, selv om vi også har musikere i denne sjangeren her hjemme i Norge. Likevel er det ikke å komme utenom at dette er erke-amerikansk musikk som har dominert det internasjonale musikkbildet dette århundret. De største stjernene innen denne sjangeren tjener ufattelige summer med penger, og er noen av de aller største musikalske stjernene vi har.

RnB

RnB ble startet av afroamerikanere i USA, og derfor mener enkelte at denne sjangeren egentlig tilhører det afrikanske kontinentet. Men selv om RnB – i likhet med blues – har røtter der, er det i USA den utviklet seg og ble til det vi kjenner den som i dag. Denne sjangeren er svært dansbar, og det er derfor ikke rart at den topper hitlistene over hele verden. Det er også mange utesteder som spiller RnB når de inviterer til klubbkvelder.

Jazz

Akkurat som blues, er jazz best live. Men hvis du spiller jazz på et godt anlegg, kan det også høres fantastisk ut hjemme i stua. Et glass whisky i hånda hører nesten med når du hører på jazz, selv om du fint kan nyte denne stemningsfulle sjangeren også uten alkohol. Jazz er dessuten fin musikk å lese til, og det passer godt som rolig bakgrunnsmusikk i et middagsselskap.

Country

Country er den siste sjangeren vi skal snakke om i denne omgang. Dette er en sjanger som hører den amerikanske landsbygda til, men som det også høres på over hele verden. Country er spesielt ved at det både kan være en sjanger som handler om kjærlighetssorg og andre såre ting, men samtidig være up-beat og lekende. Kanskje det er denne spesielle kombinasjonen som gjør at så mange er glade i denne musikkformen?

Litt om amerikanske musikksjangrer
Scroll to top
zakra