B.B. King – husket i Norge for sin varme utstråling

Det er ikke mange årene sine legenden B.B. King vandret heden, og norske bluesfans og -musikere husker gleden av å ha ham i Norge. Han rakk nemlig i løpet av karrièren å spille på noen norske festivaler. Flere av våre lokale blueshelter fikk æren av å møte ham, inkludert Knut Reiersrud og Bjørn Berge. De kunne begge uttale at han var en svært god person.

Ettersom Riley B. King var en typisk hardhudet bluesmusiker – vokst opp i fattige kår i Mississippi på 1920-tallet, var det vanskelig å forutse hvordan han kom til å være. Det viste seg at bluesens konge, som han fremdeles har for å vane å bli kalt, var en omgjengelig person med mye å fortelle. Han satte altså sitt preg på våre lokale bluesmusikere, ikke bare gjennom musikken, men også grunnet sin personlighet.

I Norge rakk han å få spilt på Notodden, Molde, Trondheim og Kongsberg, og han var aktiv med turnering fram til han døde som 89-åring i 2015. Han er allerede dypt savnet, og han kommer alltid til å bli husket, både for sitt sinnelag og for sin musikk.

B.B. King – husket i Norge for sin varme utstråling
Scroll to top
zakra