Kleskode for deg som skal på blueskonsert

Bluesmusikk er en musikksjanger med røtter i sørstatene i USA på slutten av 1800-tallet. Over tid spredte musikken seg fra sørstatene og nordover til Chicago og Harlem. Flere musikksjangre har utviklet seg videre fra blues, inkludert jazz og klassisk rock. Over tid har bluesmusikere blitt gjenkjent ikke bare for musikken sin, men også for klesstilen de fronter. Hvis du ønsker å kle deg som en ekte bluesmusiker, er det en helt egen kleskode å følge. Noen kaller dette for “bluesuniformen”.

Kleskode for menn

Det klassiske er å bruke mørke farger, og for menn gjelder dette den sorte dressen. Mørke dresser kombinert med et sort slips har blitt antrekket mange velger både for å holde en blueskonsert, og for å være tilskuer til konserten. En moderne vri er å snu denne tradisjonen på hodet, særlig når det gjelder farger. Hva med å bruke hvite bukser i stedet for sorte? Ensfargede sorte eller hvite bukser er lette å kombinere med det som ellers er et alternativ til dressen, nemlig vest og skjorte. Her finner du et stort utvalg av hvite bukser å velge mellom, i mange ulike fasonger, materialer og nyanser av hvitt.

Tilbehør til dressen eller buksen og skjorten, er gjerne en hatt og et par gode ankelstøvletter.

Kleskode for kvinner

Er du mest komfortabel i bukser, så er det ingenting i veien for å følge kleskoden som menn fortsatt følger. Den moderne vrien med lys bukse eller jeans kombinert med en bluse eller skjorte, funker like godt på damer som herrer nå til dags. Kombiner gjerne med en blazer eller dressjakke for en mer avslappet og nedtonet stil. Dette gjelder særlig om du velger bukser som ikke er tettsittende. Men – om du ønsker en mer tradisjonell vri på antrekket, er en vintage eller vintageinspirert kjole ikke å ta feil av!

Kjoler som var “in” i bluesmusikkens storhetstid mellom 1920 og 1930 ble brukt av de kvinnelige artistene, gjerne kombinert med tilbehør som fjær og lange smykker. Artisten Bessie Smith

er et godt eksempel på en kvinnelig artist som gjerne brukte store fjær som del av frisyren da hun sang.

For alle del ikke glem…

… mørke solbriller. Dette er kanskje det mest brukte tilbehøret for bluesmusikere i dag for både kvinner og menn. Ta med deg et par gode, mørke solbriller neste gang du skal på blueskonsert, og du vil gli rett inn.

Kleskode for deg som skal på blueskonsert
Scroll to top
zakra