Howlin’ Wolf

Er du blodfersk bluesfan og lurer på hvor du skal begynne, kan du godt sjekke ut Howlin’ Wolf. Han var en av de mest innflytelsesrike bluesmennene i sin tid, og spilte sammen med Robert Johnson og Willie Brown i sine yngre dager. Han er vident kjent som en av pionerene innen elektrisk blues, og han hadde også en spesielt kraftfull stemme han alltid vil bli husket for.

Howlin’ Wolf, eller Chester Arthur Burnett, fikk navnet sitt fra bestefaren, som pleide å skremme de unge med historier om at de lokale ulvene ville komme å ta dem dersom de ikke oppførte seg. Ellers hadde han en vanskelig barndom. Foreldrene skilte seg da han fremdeles var ung, og da han nektet å jobbe ute på gården, ble den unge Chester kastet ut. Han skulle etter hvert flytte inn hos onkelen, som var voldelig.

Howlin Wolf hadde altså den stereotypiske barndommen bluesmenn gjerne hadde, og som ble uttrykt i musikken. Til tross for vanskelighetene han opplevde, klarte han i stor grad å holde seg unna gambling og alkohol. Låter du bør sjekke ut er «Spoonful», «Back Door Man» og «Smokestack Lightnin’».

Howlin’ Wolf
Scroll to top
zakra