Fire måter å lære mer om bluesmusikk

Bluesen har en lang historie, og har dannet grunnlaget for flere sjangere innen populærmusikken, som inkluderer R&B, rock ‘n’ roll og pop. Det er en musikksjanger som har mye følelser, og som resonnerer med menneskets sjel og hjerte. Tekstene handlet hovedsaklig om personlig motgang, som stammet fra en periode der en gruppe mennesker ble behandlet urettferdig, på grunn av deres rase. For mange er ikke blues bare en sjanger, men en brennende lidenskap, så her er fire tips for deg som vil lære mer om bluesmusikken.

1. Lær historien

Blues er en sjanger som har dype røtter i afrikansk musikk, men også i USAs historie. Sjangeren stammer opprinnelig fra det 19. århundre, da afro-amerikanere jobbet på plantasjer i de sørlige statene. Livet var ikke enkelt for slavene, fordi ingen hadde tillatelse til å snakke høyt om urettferdigheten ved rasisme. Menneskerettigheter eksisterte ikke for afro-amerikanere, og musikk ble en måte å uttrykke følelsene sine på, uten alvorlige konsekvenser. Historien til blues burde derfor ikke hoppes over, da det er en stor del av musikksjangeren selv.

2. Finn ut mer om de kjente artistene

Det finnes mange kjente bluesartister, og ønsker du å lære mer om bluesmusikken burde du lese om dem. Alle har hørt om innflytelsesrike artister som B.B. King, Muddy Waters og Bessie Smith, men fortellingen bak livene deres er mindre kjent. Musikk er alltid en refleksjon av selve artisten, så skal du forstå hvorfor B.B. King lager melodiene og sangtekstene slik han gjør, må du grave dypere i fortiden. Bøker er en god ressurs for å få mer kunnskap, fordi mange berømte artister har skrevet selvbiografier.

3. Forsøk å spille selv

Å lage din egen bluesmusikk kan gjøre kjærligheten for sjangeren dypere, fordi du vil raskt forstå at det er hardt arbeid bak prosessen. Det er mange ressurser på nettet som kan hjelpe deg med å lære den tradisjonelle versstrukturen i bluesmusikken, men også instrumentene som trengs for å begynne. Blues er kjent for å bruke en rekke forskjellige instrumenter, alt fra munnspill til gitarer, så har du ikke råd til å kjøpe et dyrere instrument, kan du ta opp et lån fra https://www.centum.no. Nå kan du bruke tiden du trenger for å lære pianoet, selv om du hadde dårlig råd.

4. Lytt til berømte album

Live at the Regal av B.B. King og Hard Again av Muddy Waters er album de fleste blueselskere har hørt på, og det kan være gøy å lytte en gang til for nostalgia. Kanskje husker du ikke like godt, eller kanskje fulgte du ikke godt nok med sist gang. Å høre på et album kan du gjøre så mye du vil, og nesten gang du lytter kan du oppdage detaljer som du ikke la merke til før.

Fire måter å lære mer om bluesmusikk
Scroll to top
zakra