Delta Blues Museum

Delta Blues Museum ligger i Clarksdale i Missisippi, og er vel verdt et besøk for deltablues-entusiaster. Her forsøkes det å bevare den originale bluesen, og gjøre den tilgjengelig for allmennheten. Her finnes det mange blues-relaterte minneverdige gjenstander om bør være av interesse for bluesfolk. Vi snakker skulpturer av de store navnene innen sjangeren, og restene av Muddy Waters gamle hytte som han i sin tid bodde i.

Store profiler som Paul Simon og Eric Clapton er blant de som har beæret Delta Blues Museum med sitt besøk. Billy Gibbons fra Texas-bandet ZZ Top har vært ivrig etter å finansiere museet, og har hjulpet med å samle inn tusenvis av dollar til det. Delta Blues Museum er også ivrige etter å inspirere unge til å begynne å spille instrumenter.

Det er ikke lenge siden museet fylte 40 år gammel, ettersom det ble opprettet i 1979. Så foruten å arrangere utstillinger og bluesrelaterte arrangementer, har museet selv en lang historie. I det hele tatt er byen Clarksdale et senter for bluesinteresserte, noe den har vært siden 1920-tallet. Mange legendariske bluesmusikere kommer fra Clarksdale og områder i umiddelbar nærhet, inkludert John Lee Hooker, Muddy Waters, Son House, Jackie Brenston, Ike Turner og Junior Parker. La oss heller ikke glemme at Howlin’ Wolf, Robert Johnson og Charley Patton var og er assosiert med byen.

Mange interessante ting som omhandler disse vil være å finne på museet. For eksempel skiltet som hang over utestedet Robert Johnson skal ha spilt sine siste låter i før han angivelig ble forgiftet. Andre ting som er verdt å sjekke ut er gitarene til legender som Jimmy Burns, Son Thomas og Big Joe Williams.

Delta Blues Museum
Scroll to top
zakra